GELAKTE TONSCHAR MET ZWARTE CURRY

4 personen
 
Bereidingstijd
Moeilijkheidsgraad
Aantal ingrediënten
 
 
Ingrediënten
• 100 g uitgelekte yoghurt
• 7,5 g geraspte mierikswortel
• koolblaadjes
• jonge koolblaadjes of 1 spitskool
• olijfolie
• grof zout
• 4 tongscharfilets
• 2 el honing
• 2 el sojasaus
• 1 tl inktvisinkt
• 1 el zwart currypoeder
 
Bereiding
• Meng de geraspte mierikswortel onder de yoghurt. Laat 30 minuten trekken in de koelkast.
• Zeef door een puntzeef.
• Blancheer de koolblaadjes kort en rooster ze licht op een teppanyaki.
• Werk af met olijfolie en grof zeezout.
• Fileer de tongscharren zonder het witte vel te verwijderen.
• Rooster de filets op hun witte velkant héél kort in een hete pan.
• Bestrijk ze met een mengsel van honing, soja en inktvisinkt.
• Kruid af met zwart currypoeder.
• Leg de gelakte tongschar aan de ene zijde van het bord.
• Schik daarop enkele blaadjes kool en werk af met de mierikswortelyoghurt.
• Strijk eventueel nog een beetje van het laksel aan de andere zijde van het bord.