Tongschar à la provençale

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 4 middelgrote tongscharren
• 2 aubergines
• 2 venkelknollen
• 2 courgettes
• 2 tomaten
• 2 teentjes knoflook
• 1 citroen
• enkele takjes rozemarijn
• enkele takjes tijm
• 200 ml droge witte wijn
• 1 el venkelzaad
• olijfolie
• peper en zout
 
Bereiding
• Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de aubergine, venkel, courgette en tomaat en snij in grove stukken. Leg ze in een ingevette ovenschaal. Pers de knoflook over de groenten en verdeel er de tijm en rozemarijn over. Besprenkel met olijfolie en zet 40 minuten in de oven. Schep af en toe om.
• Vet na ongeveer de helft van de baktijd een grote ovenschaal of een bakplaat in met olijfolie. Leg er de vis in. Kruid met peper en zout. Kneus de venkelzaadjes tussen twee lepels en strooi over de vis. Snij de citroen in plakken en leg op elke vis 2 plakjes. Schenk er de witte wijn over en bak de vis ongeveer 15 minuten mee in de oven voeg indien nodig nog wat extra wijn toe.
• Serveer de tongschar met de Provençaalse groenten. Lekker met brood of pasta.