Tongschar met paprika en gekonfijte citroen

4 personen
 
 
Ingrediënten
meunière
• 1 grote tongschar
• 5 eetl paprikapoeder
• 3 gekonfijte citroenen (kant-en-klaar te koop)
• 1 kg tomaten
• 1 ui
• 10 ontpitte zwarte olijven
• 1 scheut olijfolie
• Peper en zout
 
Bereiding
• Schil en ontpit de tomaten. Hak het vruchtvlees in blokjes. Hak de ui fijn.
• Bestrijk een ovenschotel, waar de vis in zijn geheel in kan, met olijfolie. Strooi er de gehakte ui in uit. Strooi er dan de tomatenblokjes in uit.
• Bestrijk de schoongemaakte tongschar met paprikapoeder, peper en zout.
• Leg de vis in de ovenschotel. Leg rondom de vis schijfjes gekonfijte tomaat. Bestrooi met olijven.
• Bak de vis gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 220°C.