Vispannetje met tongschar en pompoen

4 personen
 
 
Ingrediënten
meunière
• 600 g filet van tongschar, in stukjes
• 300 g pompoen
• 50 g gepelde garnalen
• 500 g mosselen
• 1 preistengel
• 1 wortel
• 1 takje selder
• 125 g champignons, in plakjes
• 200 ml room
• 100 g geraspte kaas
• 400 ml visfond
• 100 ml witte wijn
• 1 el maïszetmeel
• boter
• peper en zout
 
Bereiding
• Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de prei in fijne ringen. Snij de wortelen en selder in plakjes. Snij de pompoen in kleine blokjes. Fruit alle groenten aan in wat boter. Blus met de witte wijn en vul aan met de visbouillon. Laat 15 minuten onder deksel garen. Voeg de champignons toe.
• Spoel de mosselen en doe ze in een kleine kookpot. Zet het deksel op de pot en gaar de mosselen op een hoog vuur. Schud ze op, tot al de schelpen open zijn. Haal de mosselen uit hun schelp.
• Voeg de room toe aan de groenten. Los het maïszetmeel op in wat water en bind er de saus mee. Breng nog op smaak met peper en zout. Leg een flinke lepel met groenten en saus op de bodem van een ovenbestendige pan. Leg er de vis bij. Lepel er nog wat saus over en strooi er de geraspte kaas over.
• Gratineer de vispannetjes 15 à 20 minuten in de oven, leg er de laatste 5 minuten de mosselen bij. Bestrooi met de garnalen en serveer. Lekker met brood.