SALADE NICOISE

4 personen
 
 
Ingrediënten
•  2 stukken verse tonijn
•  Olijfolie
•  12 kwarteleitjes
•  350 gram sperziebonen
•  Zout
•  450 gram nieuwe aardappeltjes
•  10 geroosterde kerstomaatjes
•  2 rode Spaanse pepers, in dunne reepjes gesneden
•  10 radijsjes, doormidden gesneden
•  12 zwart olijven
•  12 ansjovisfilets
•  20 kappertjes
•  3 eetlepels olijfolie
•  1 theelepel Dijon mosterd
•  1 eetlepel rode wijnazijn
•  Zout en zwarte peper
 
Bereiding
•  Verwarm een grillpan voor tot deze zeer heet is
•  Bestrijk de tonijn aan beide kanten licht in met een beetje olijfolie.
•  Grill ze aan elke kant 1,5 minuut.
•  Laat ze 5 minuten rusten en snijd ze in plakjes van 0,5 cm.
•  Kook de kwarteleitjes 4 minuten en laat ze schrikken en afkoelen in koud water. Pel ze.
•  Kook de sperziebonen 3 minuten in een pan met licht gezouten kokend water.
•  Spoel ze af in koud water.
•  Kook de aardappeltjes in circa 15 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen.
•  Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe.
•  Schik de bonen als een bedje op de bodem van een grote, ondiepe schaal.
•  Schep ze om met een deel van de dressing.
•  Voeg de kerstomaatjes, de Spaanse peper, radijsjes, aardappeltjes, olijven en ansjovis toe.
•  Voeg de gepelde kwarteleitjes toe, strooi de kappertjes erover en schik de plakjes tonijn erop.
•  Sprenkel de rest van de dressing over de salade en strooi het basilicum of de kervel erover.