Wulken natuur

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 1 kg wulken
• 1 rode ui
• 1 bosje lente ui
• 40 g boter
• 1 Keyte (Oostends bier)
• peper van de molen
• fleur de sel
Voor de bouillon:
• 1 ui
• 1 wortel
• 1 stengel selder
• zout
• cayennepeper
• enkele laurierblaadjes
 
Bereiding
 • Maak de bouillon.
• Schil de wortel, pel de ui, snij samen met de selder in grove stukken.
• Zet alles onder in water en breng aan de kook, kruid met zout en cayennepeper en voeg de laurierblaadjes toe.
• Laat 15 min koken en haal de groenten eruit.
• Kook de wulken 15 min gaar in de bouillon en haal ze eruit.
• Snij de rode ui in ringen, de lente ui in schuine stukjes.
• Doe wat boter in een mosselpot, stoof de uit en lente ui aan en voeg de wulken toe.
• Blus met het bier, kruid met peter van de molen en fleur de sel.
• Schep uit in een diep bord of serveer rechtstreeks in de pot.