AARDAPPELSALADE MET ZALM

4 personen
 
 
Ingrediënten
•  10 kleine vastkokende aardappelen
•  1 citroen
•  1 teentje look
•  500 g verse zalmfilet
•  2 stronkjes witloof
•  5 el Griekse yoghurt
•  2 el verse dragon
 
Bereiding
•  Was de citroen en rasp de schil.
•  Snijd het brood met de hand in sneden. Snijd de korsten eraf en zorg ervoor dat je een mooi vierkant bekomt.
•  Smeer de buitenkant van het brood in met zachte boter.
•  Beleg met een sneetje gerookte zalm.
•  Leg daarop een el avrugakaviaar. Rasp hierover wat citroenschil.
•  Snijd de bieslook zeer fijn en strooi over de zalm.
•  Schik daarop een stuk kaas (met korst) en eindig met opnieuw een stuk brood.
•  Plaats de croque in een oven van 200°C tot je een goudbruin korstje bekomt.
•  Maak de waterkers schoon en werk af met olijfolie, wat sap van de citroen, peper en zout.
•  Schik de salade op een bordje en leg hierop de croque.
•  Snijd de geschilde aardappelen in blokjes van 1 op 1 cm en kook ze gaar in gezouten water.
•  Laat afkoelen.
•  Snijd de zalmfilet in 4 stukken en kook gedurende 5 à 7 min. in gezouten water op een zacht vuur.
•  Meng de yoghurt, mayonaise en fijngesneden look.
•  Breng op smaak met cayennepeper, zout en het sap van 1 citroen.
•  Meng de aardappelblokjes en de fijngehakte dragon.
•  Breek de blaadjes van het witloof los en verdeel ze over 4 borden. Leg er de aardappelsalade op.
•  Brokkel de zalm in kleinere stukjes en verdeel rondom.
•  Werk af met het sausje op basis van mayonaise.