CROQUE MET ZALM

4 personen
 
 
Ingrediënten
•  1 klein melkbroodje
•  4 sneetjes gerookte zalm
•  20 g avrugakaviaar (imitatiekaviaar, lompviseitjes kan ook)
•  1/2 citroen
•  50 g brie, goed rijp
•  1/2 bosje bieslook
•  1 pakketje waterkers
•  olijfolie
•  peper en zout
•  30 g zachte boter
 
Bereiding
•  Was de citroen en rasp de schil.
•  Snijd het brood met de hand in sneden. Snijd de korsten eraf en zorg ervoor dat je een mooi vierkant bekomt.
•  Smeer de buitenkant van het brood in met zachte boter.
•  Beleg met een sneetje gerookte zalm.
•  Leg daarop een el avrugakaviaar. Rasp hierover wat citroenschil.
•  Snijd de bieslook zeer fijn en strooi over de zalm.
•  Schik daarop een stuk kaas (met korst) en eindig met opnieuw een stuk brood.
•  Plaats de croque in een oven van 200°C tot je een goudbruin korstje bekomt.
•  Maak de waterkers schoon en werk af met olijfolie, wat sap van de citroen, peper en zout.
•  Schik de salade op een bordje en leg hierop de croque.