PREIROLLETJES MET ZALM IN DE OVEN

4 personen
 
 
Ingrediënten
  •  4 grote stengels prei
  • 4 fijne stukjes zalm of plakken gerookte zalm
  • 7 dl melk
  • 40g vloeiende bloem
  • 30g boter
  • geraspte kaas (Gruyère of Emmentaler)
  • peper en zout
 
Bereiding
  • Verwarm de oven op 200 graden
  • Smelt de boter in een kookpot op een zacht vuur. Schep de bloem erbij en roer met een garde. Schenk de melk erbij en blijf roeren. Als de saus pruttelt en bindt tot een gladde bechamelsaus, haal je ze van het vuur
  • Blancheer de prei kort, tot hij net gaar is. Schik de prei naast mekaar in een ovenschotel. Leg daarop de zalm en giet de bechamelsaus erover. Werk af met geraspte kaas.
  • Plaats 20 minuten in de oven, tot de kaas een krokant korstje vormt.