ZALM MET ANDIJVIESTOEMP

4 personen
 
 
Ingrediënten
•  12 aardappelen
•  1 andijvie
•  4 el Vlaamse ovengebakken spekblokjes
•  4 stukken zalm van 120 g met vel
•  Bakboter
•  Walnootolie
•  Arachideolie
•  Platte peterselie
•  1 ei
•  1 dl Alpro Soya drink
 
Bereiding
•  Schil de aardappelen en kook ze.
•  Snij de andijvie in grote stukken, voeg ze bij de aardappelen en doe er ook de blokjes spek bij.
•  Laat alles koken tot alle ingrediënten gaar zijn.
•  Giet alles af en voeg er de Alpro Soya drink en het ei aan toe.
•  Vervolgens maak je je stamppotje: ga met de stamper tekeer tot alles stoemp geworden is.
•  Bak daarna de zalm krokant in arachideolie.
•  Serveer de stoemp met de zalm erop en besprenkel met walnootolie.
•  Versier met gefrituurde peterselie.
•  Een lekkere rode wijnsaus maakt de andijviestoemp helemaal af.