Hutsepot met zeeduivel en nootmuskaatroom

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 4 dikke schijven zeeduivel van 200 g
• boter
Hutsepot
• 50 g rapen (in blokjes)
• 50 g schorseneren (in reepjes)
• 50 g knolselder (in blokjes)
• 50 g spruitjes (in 2 gesneden)
• 50 g aardappelen (in blokjes)
• 50 g ui (fijngesneden)
• 50 g groene kool (in kleine stukjes)
• 1 teentje look
• 500 g spekblokjes (gerookt en gezouten)
• 1 l kippenbouillon
• 1 kruidnagel , tijm en laurier
Nootmuskaatroom
• 200 ml room
• mosterd
• versgemalen nootmuskaat
 
Bereiding
• Hutsepot: stoof de ui en spekblokjes met boter. Voeg alle groentjes toe en kook zacht in de bouillon met de kruidnagel, tijm en laurier.
• Nootmuskaatroom: klop de room voor 3/4 op met wat mosterd en nootmuskaat.
• Zeeduivel: bak de zeeduivel gaar in bruisende boter.
• Dresseren: schik wat van de hutsepot in een diep bord, leg de zeeduivel erop en werk af met een lepel nootmuskaatroom.