KROKANTE ZEEDUIVEL

4 personen
 
 
Ingrediënten
•  8 grote vastkokende aardappelen
•  0.5 busseltje verse bieslook (of Provençaalse kruiden)
•  3 takjes citroentijm
•  1 limoen
•  3 takjes rozemarijn
•  500 g zeeduivelfilets (in 4 stukken)
•  20 kleine trostomaten
 
Bereiding
•  Snijd de geschilde aardappelen in blokjes van 1 op 1 cm. Leg ze even in gezouten water en laat uitlekken in een zeef.
•  Droog ze vervolgens in een keukenhanddoek of keukenpapier.
•  Frituur de blokjes krokant op 145°C en aat ze uitlekken op keukenpapier.
•  Maal de aardappelblokjes tot kruim.
•  Meng het aardappelkruim met de fijngehakte citroentijm, rozemarijn en bieslook.
•  Kruid de zeeduivelfilets met peper en zout en bak ze gedurende 2 min. rondom in olijfolie.
•  Rol ze nadien eerst in olijfolie en daarna in het aardappelkruim.
•  Plaats de filets gedurende 15 min in de oven op 125°C.
•  Snijd de tomaten in plakjes en verdeel ze over 4 borden.
•  Serveer er de stukjes vis op.
•  Kruid naar smaak met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
•  Breng op smaak met een beetje limoensap.