Zeeduivelspiesjes met tomatencoulis

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 600 g zeeduivelfilet, blokjes
• 200 g chorizo-worst
• 4 tomaten, gepeld en in blokjes, zonder de zaadjes
• 1 ui, gesnipperd
• 8 zongedroogde tomaatjes, in kleine blokjes
• 1 kl gedroogde oregano
• olijfolie
• 200 ml groentenbouillon
• ½ melkbrood, niet gesneden
• 4 gegaarde aardappelen, in de schil
• kruidenboter
 
Bereiding
• Fruit de gesnipperde ui met de gedroogde oregano in wat olijfolie. Voeg de tomatenblokjes en zongedroogde tomaatjes toe. Blus met de groentebouillon en laat alles 5 minuten pruttelen.
• Snij de vis in blokjes van 2cm. Verwijder de korsten van het brood en snij eveneens in blokjes met dezelfde grootte.Snij de chorizo in plakjes van 1 cm.
• Steek afwisselend een stukje vis, een broodblokje en chorizoplakje op satéprikkers.
• Wrijf de saté’s in met olijfolie en gril ze op de bbq.
• Serveer de zeeduivelspiesjes met de tomatencoulis, lekker met aardappel in de schil en kruidenboter.