SALADE MET ZEETONG

4 personen
 
 
Ingrediënten
•  4 gefileerde zeetongen
•  100 g jonge spinazieblaadjes
•  150 g knolselder
•  1 krop salade
•  1 courgette
•  1 rode ui
•  een handvol kervel
•  4 dl groentebouillon
•  2 dl walnotenolie
•  olijfolie
•  azijn
•  tijm en laurier
•  zout
 
Bereiding
•  Neem het binnenste van de salade, was de blaadjes en zwier droog.
•  Was enkele takjes kervel en laat drogen.
•  Was de spinazieblaadjes en laat drogen.
•  Snijd een halve rode ui in ringen.
•  Neem een grote slakom en meng de groenten.
•  Schil de knolselder en snijd in kleine blokjes.
•  Snijd de andere helft van de ui fijn en stoof in olijfolie.
•  Voeg de knolselderblokjes toe en bevochtig met bouillon.
•  Kruid met zout, tijm en laurier.
•  Laat de knolselder zachtjes gaarkoken.
•  Mix fijn, zeef en werk af met notenolie.
•  Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken.
•  Wrijf de plakjes in met olijfolie en gril kort aan weerszijden.
•  Kruid met zout.
•  Dep de zeetongfilets droog, dompelen licht in olijfolie en gril op een hete gril.
•  Draai na enkele seconden een kwartslag, zo krijgt men de mooie ruitvorm.
•  Kruid met zout.
•  Leg een hoopje gemengde sla op een bord. Schik hierop de warme courgettes en zeetongfilets.
•  Werk af met wat saus.