ZEETONG MET PREI

4 personen
 
 
Ingrediënten
•  12 zeetongfilets
•  peper en zout
•  torhoutse mosterd
•  paneermeel
•  4 preien
•  300 g hoeveboter
•  1 flesje roodbruin bier uit Zuid-West-Vlaanderen
•  3 eidooiers
•  ½ citroen
 
Bereiding
•  Plooi de filets van zeetong dubbel. Smeer in met mosterd.
•  Kruid met peper en zout en bestooi met een beetje paneermeel.
•  Snijd het wit van de preien in fijne reepjes, stoof de reepjes gaar in 50 g boter.
•  Kruid met peper en zout.
•  Smelt de resterende 250 gram boter op een zacht vuurtje en verwijder het schuim.
•  Meng de 3 eidooiers met peper en zout, een beetje citroensap en een scheut roodbruin bier.
•  Klop deze mengeling op een zacht vuurtje schuimig tot er een binding ontstaat.
•  Haal weg van het vuur en meng er de gesmolten boter onder.
•  Kruid met peper en zout.
•  Warm de oven op 180°C.
•  Plaats de zeetongfilets 5 minuten in de warme oven.
•  Plaats 3 hoopjes prei op een warm bord.
•  Schik hierop de zeetongfilets op en werk af met de biermousseline.
•  Dien op met wat verse aardappelpuree.