Zeetong op Oostendse wijze

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 4 gestroopte zeetongen van 450 g elk
• 200 g mosselen
• 150 g handgepelde grijze garnalen
• 5 dl visfumet
• 1 grofgehakte stengel groene selderij
• 2 eetleples roux
• liaison (1 eierdooier losgeklopt met 2 dl room)
• peper en zout
 
Bereiding
• Breng de visfumet aan de kook en laat inkoken tot de helft. Bind met de roux en laat indikken. Giet de saus door een puntzeef en werk af met de liaison. Kruid met peper en zout.
• Stoom de mosselen gaar in een weinig water met de selderij en peper. Haal de mosselen nadien uit de schelpen.
• Breng lichtgezouten water aan de kook en pocheer er de zeetongen in 7 min. in gaar. Laat de zeetongfilets nadien uitlekken en schik op vier borden.
• Verdeel er de mosselen en garnalen over. Nappeer royaal met de gebonden saus en serveer meteen. Heerlijk met gegratineerde puree.