Gemarineerde zeewolf met venkel, tomaat en zure room

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 1 filet van zeewolf
• 3 tomaten
• 2 stuks venkel
• olijfolie
• citroensap
• 100 g zure room
• 1 stuk zuurdesembrood
• kleine zuringblaadjes
 
Bereiding
• Kruid de filet met peper en grof zout. Plaats er enkele schijfjes tomaat op en overgiet met olijfolie.
• Laat 12 uur marineren in de koeling.
• Pel en ontpit twee tomaten en snij ze in partjes. Konfijt ze 2 uur in de oven op 90°C met peper en zout, olijfolie, look en een beetje suiker.
• Maak met de partjes rolletjes met de zuring binnenin.
• Kruid de zure room met peper en zout.
• Snij het zuurdesembrood in kleine stukjes en frituur ze in maïsolie tot krokant en bruin.
• Laat de olie uitlekken, mix het brood tot fijn poeder.
• Snijd de venkel in fijne plakjes en marineer met olijfolie, peper en zout en citroensap.
• Snij de vis in fijne plakjes en schik op het bord. Plaats daartussen de gemarineerde venkel.
• Spuit puntjes van de zure room, met daarnaast de rolletjes van gekonfijte tomaat en versier met wat poeder van zuurdesembrood en zuringblaadjes.
• Overgiet met de warme soep en besmeer de toast met de peterseliemayonaise en enkele schilfers Parmezaan. Dien op.