Zeewolf à la nage

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 400 à 500 g zeewolffilet
• 8 à 10 kleine aardappelen
• saffraan
• 1 wortel fijn versneden
• 1 prei fijn versneden
• 1 selderstengel fijn versneden
• 20 kleine, dunne groene asperges, doormidden gesneden
• 5 dl bouillon naar keuze: visfumet, bouillon zwemkrabben, fumet van langoustines
• boter om te stoven
• peper en zout
• facultatief: kervel en/of peterselie, fijngesneden
 
Bereiding
• Snijd de zeewolffilet in de gewenste stukken.
• Was de aardappelen en snijd in 4.
• Breng water met wat saffraan en zout aan de kook en kook de aardappelen gaar in het water.
• Giet af en houd warm.
• Verhit een klontje boter in een pot, voeg wortel en selder toe en stoof kort. Voeg nadien de prei toe en stoof kort.
•Kruid met peper en zout.
• Bevochtig met bouillon en voeg de asperges toe. Breng aan de kook.
• Kook de groenten beetgaar.
•Haal van het vuur, kruid de stukken zeewolf en voeg toe aan de bouillon.
• Gaar de vis. (Doordat de bouillon niet kookt, blijft de vis sappiger)
• Voeg de aardappelen toe en smaak af. Werk eventueel af met fijngesneden peterselie of kervel en serveer onmiddellijk.

extra suggestie : Zeewolf bevat heel wat groene aroma’s, maar past ook perfect bij watermeloen, komkommer, meloen, tomaat, rode paprika, rode biet, asperges, groene en zwarte thee.