Lentestoofpotje van zeewolf

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 500 g zeewolffilet in blokjes
• 200 g boontjes
• 500 g jonge wortelen
• 1 sjalot
• 100 g erwtjes
• 100 g broccoli
• 300 g krieltjes
• 200 ml droge witte wijn
• 300 ml groentenbouillon
• 3 el gehakte peterselie
• 1 knoflookteentje
 
Bereiding
• Snipper de sjalot en knoflook fijn.
• Maak de wortelen, boontjes en broccoli schoon en snij in stukken.
• Fruit de sjalot in wat boter en voeg nadien de aardappelen en wortel toe.
• Kruid met peper en zout.
• Roerbak tot de groenten glazig zijn.
• Blus met de witte wijn en de bouillon en laat 15 minuten onder deksel garen.
• Leg er de boontjes, broccoli en de blokjes zeewolf bij en laat 8 minuten mee garen, tot de vis niet meer glazig is.
• Breng verder op smaak met peper, zout en gehakte peterselie.