Zeewolf met peultjes en citrus-basilicumsaus

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 4 zeewolffilets van 120 g elk
• 300 g peultjes (sluimerwten)
• 3 dl groentenbouillon
• sap van 2 sinaasappels
• sap van 1 roze pompelmoes
• sap van 2 citroenen
• geraspte zeste van 1 sinaasappel en 1 citroen
• 3 eetlepels fijngehakte basilicum
• boter
• peper en zout
 
Bereiding
• Doe het citrussap in een pan, samen met de bouillon en 100 g boter.
• Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken.
• Voeg de zestes toe en kruid met peper en zout.
• Roer er vlak voor het serveren de basilicum onder.
• Kook de peultjes beetgaar in licht gezouten kokend water.
• Giet af, laat goed uitlekken en stoof nog 3 min. in boter. Kruid licht met peper en zout.
• Bak de zeewolffilets net gaar in boter. Kruid met peper en zout, serveer met de gestoofde peultjes en de citrussaus.
• Ook lekker met rijst.