Chips van schelvis met yoghurt-dip

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 300 g schelvisfilet
• 30 g bloem
• peper en zout
Yoghurt-dip
• 100 g Griekse volle yoghurt
• 40 g verse, groene kruiden (peterselie, koriander, kervel, …)
• 2 groene pimenten
• 10 g kappers
• 1 teentje verse look
• sap van ½ citroen
• 1 el mayonaise
 
Bereiding
• Snij de schelvisfilet in fijne plakjes. Wentel in de bloem en klop plat. Frituur op 150°C totdat ze mooi goudbruin zijn. Kruid met peper en zout.
• Snij de kruiden, look, kappers en pimenten fijn. Meng ze onder de yoghurt met het citroensap en de mayonaise erbij.
• Dit gerechtje kan je in de koelkast of diepvries bewaren. Na het ontdooien, warm je dit opnieuw op in een oven op 120°C.