Schelvis met venkel, lamsoor en groene curry

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 600 g schoongemaakte schelvis
venkel/lamsoren
• 200 g lamsoor
• 1 venkel
• 1 citroen
• olijfolie
• azijn
groene curry
• 1 sjalot
• 1 dl visbouillon
• gember
• piment
• look
• koriander
• citroengras
• 3 cl room
 
Bereiding
• Bak de schelvisfilet 8 minuten op het vel in een beetje boter.
• Was de lamsoren, stoof ze enkele minuten met het sap van de citroen en een scheut olijfolie.
• Snij de venkel in fijne reepjes, meng ze met olijfolie en azijn.
• Kook de visbouillon 5 minuten samen met de gember, piment, look, koriander, gesnipperde sjalot en citroengras. Voeg op het einde de room toe. Mix het geheel en giet door een fijne zeef.
• Maak met een lepel enkele cirkels visbouillon op het bord. Leg een stukje schelvisfilet in het midden. Schik daarboven de lamsoren en de venkelslierten.