Zachtgegaarde schelvis met korstje van amandelen

4 personen
 
 
Ingrediënten
• 4 stukken schelvisfilet van 120 g
• 6 stronken witloof
• 125 g boter
• 125 g geschaafde amandelen (amandelpoeder)
• bieslook
• 1 eidooier
• olijfolie
• nootmuskaat
• peper en zout
 
Bereiding
• Maak het witloof schoon en snijd elke stronk in de lengte in 4. Leg het witloof in een pan met goed wat boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Bak het witloof goudbruin op vrij hoog vuur en laat het dan beetgaar stoven.
• Maak een panade: meng zachte boter (op kamertemperatuur), amandelen en fijngehakte bieslook.
• Kruid de schelvisfilets met peper en zout. Beleg de schelvisfilets met een laag panade en laat ze zachtjes garen onder de grill gedurende enkele minuten.
• Klop een eidooier op samen met een scheutje water. Zet op een zacht vuur en blijf kloppen tot een schuimige massa is ontstaan. Haal de pan van het vuur en giet er al kloppend in een fijn straaltje olijfolie bij. Kruid met peper en zout.
• Schik het witloof en de schelvisfilets op de borden. Lepel er de saus omheen.