MSC (Marine Steward Council)

Het certifiëringsprogramma en keurmerk van de MSC erkent en beloont duurzame visserijen. MSC is een wereldwijde organisatie die samenwerkt met vissers, de visverwerkende industrie en –handel, wetenschappers, natuur- en milieuorganisaties en de consument om de meest milieuvriendelijke keuze voor vis en visproducten te promoten.
 

Waarom het MSC-keurmerk gebruiken?

Het MSC-keurmerk op vis-, schaal- en schelpdierproducten is een uitstekende manier om uiting te geven aan de betrokkenheid bij duurzame vis-, schaal- en schelpdierproducten. Het is de meest erkende en vertrouwde indicatie voor de duurzaamheid van vis-, schaal- en schelpdierproducten, waarmee wordt aangetoond dat er gehandeld wordt volgens de best practices als het gaat om de duurzame herkomst ervan.
 

Wat betekent het keurmerk voor de klanten van Vandermaesen?

Het MSC-keurmerk vormt een onafhankelijk en door derden geverifieerd bewijs dat een vis-, schaal- of schelpdierproduct afkomstig is van een duurzame visserij. Gebleken is dat het keurmerk waarde toevoegt aan een merk door de reputatie ervan op duurzaamheidsgebied te versterken.
Het MSC-keurmerk bewijst immers dat de vis die bij Vandermaesen wordt verhandeld van duurzame herkomst is. De MSC wordt wereldwijd erkend als de organisatie met de hoogste standaard voor duurzaam vissen. Het grondige en onafhankelijke beoordelingsproces staat garant voor geloofwaardigheid en biedt consumenten de zekerheid dat de producten van milieutechnisch verantwoorde herkomst zijn.