Leuke weetjes over mosselen

Leuke weetjes over mosselen

11 oktober 2018

Zo handig om te weten!

Ontdek hier een aantal leuke weetjes over mosselen!

Mosselen: open of dicht?
Mosselen uit hun verpakking kunnen open gaan staan. Geen probleem… even omspoelen met koud water, een tikje tegen de rand van het aanrecht en dan sluiten ze weer. Mosselen die hierna open blijven staan of schelpjes die kapot zijn, gooi je best weg.
Mosselen die na het koken nog dicht zijn, kunnen ook gewoon gegeten worden. Vaak gaat het om mosselen met een sterke sluitspier. Soms kan het echter een slikmossel zijn, die zich met zand heeft volgezogen.

Mosselen: wit of oranje? 
Sommigen zeggen dat de kleur het geslacht van de mossel bepaalt, oranje voor de vrouwtjes en wit voor de mannetjes, maar dit is een fabeltje! De kleur van de mosselen verandert niets aan de smaak of kwaliteit.

Mosselen koken
Mosselen moeten vooral ruimte hebben. De zwarte mosselkookpotten zijn ideaal… je kunt de mosselen makkelijk opschudden en in de ruime deksel kun je de schelpen kwijt!
Bij ons verkrijgbaar: VDM-mosselkookpot: 6,95€/stuk

Mosselen en hun kookvocht
Wist je dat je gekookte mosselen nog kunt invriezen of zelfs tot 3 dagen in de koelkast bewaren? Wel altijd eerst even uit de schelp halen.
Ook het heerlijke zilte en aromatische kookvocht kunnen je omtoveren tot krachtige bouillonblokjes. Vries het kookvocht in een ijsblokjesvorm, en gebruik deze in visgerechten!

Alles voor de lekkerste mosselmaaltijd bij Vandermaesen


Mosselen Jumbo uitgeschept:
8.95  EUR/kg 

Mosselen Goudmerk uitgeschept:
9.95 EUR/kg 

Mosselsauscupje:
0.40 EUR/stuk 

Mosselkruiden 15g:
0.85 EUR/stuk 

Mosselgroentjes 300g:
1.90 EUR/zakje 

Diepvriesfrietjes of ovenfrietjes Aviko:
1.98 EUR/zak 

Mosselwijn é Got:
5.95 EUR/fles