Noorse kweekzalm wel gezond!

Noorse ZalmNaar aanleiding van de reportage in Telefacts  vorige week, waarbij de gekweekte zalm volledig negatief in de ‘picture’ werd gezet, wensen wij toch één en ander te tegen-argumenteren en te verduidelijken.

Ondanks het feit dat wij grotendeels met Schotse zalm werken willen we het toch ook opnemen voor de Noorse zalm en de kweekvis in het algemeen. Alle gekweekte zalm die wij kopen en verwerken is afkomstig van ‘duurzame’ kwekerijen. De getoonde reportage in Telefacts is het gevolg van een lastercampagne, grotendeels opgezet door één Noorse milieuactivist, wiens methode publiekelijk werd bekritiseerd door grote milieuorganisaties, zoals VWF, Bellona en het Noors instituut voor natuur conservatie.

Zoals vooropgesteld door NORGE (Norwegian Seafood Council) wordt de Noorse zalmindustrie volledig gemonitord door de overheid en beantwoordt deze  aan alle Europese wetgevingen en vooropgestelde normen. En dit met de bedoeling een gezond en veilig product op de markt te zetten. Diverse analyses en testrapporten zijn beschikbaar, mocht U deze willen inzien.

Jammer dat de reportagemakers ook deze keer, slechts één partij aan het woord laten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*