Noorse kweekzalm wel gezond!

Noorse kweekzalmNaar aanleiding van de reportage in Telefacts vorige week, waarbij de Noorse kweekzalm volledig negatief in de ‘picture’ werd gezet, wensen wij toch één en ander te tegen-argumenteren en te verduidelijken.

Ondanks het feit dat wij grotendeels met Schotse zalm werken willen we het toch ook opnemen voor de Noorse zalm en de kweekvis in het algemeen. Alle Noorse kweekzalm die wij kopen en verwerken is afkomstig van ‘duurzame’ kwekerijen. De getoonde reportage in Telefacts is het gevolg van een lastercampagne, grotendeels opgezet door één Noorse milieuactivist. Diens methode  werd bovendien publiekelijk bekritiseerd door grote milieuorganisaties, zoals VWF, Bellona en het Noors instituut voor natuurconservatie.

Zoals vooropgesteld door NORGE (Norwegian Seafood Council) wordt de Noorse zalmindustrie volledig gemonitord door de overheid. Ze beantwoordt aan alle Europese wetgevingen en vooropgestelde normen. De bedoeling is immers een gezond en veilig product op de markt te zetten. Diverse analyses en testrapporten zijn beschikbaar, mocht U deze willen inzien.

Jammer dat de reportagemakers ook deze keer, slechts één partij aan het woord laten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*