• Schil de asperges. Kook ze beetgaar in gezouten water en laat uitlekken.
• Schil de rode paprika’s. Snij in stukken. Stoof gaar in een beetje olijfolie.
• Kruid met peper en zout. Mix alles en passeer door een fijne zeef.
• Klop de eidooiers met het citroensap, peper en zout en 2 eetlepels water tot schuim op een middelmatig vuur.
• Voeg de lauwe geklaarde boter straalsgewijs toe. Klop deze verder tot een schuimige massa.
• Kruid eventueel bij met peper en zout. Voeg als laatste de paprikapuree toe.
• Laat de kabeljauw garen in de voorverwarmde oven op 180 °C gedurende ± 10 minuten.
• Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
• Dresseer de in 2 gesneden gegrilde asperges op het bord.
• Schik hierboven de kabeljauwfilet. Nappeer de saus er rond en serveer met de gekookte aardappelen en fijngehakte peterselie.
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u hiermee instemt.VerbergLees meer