• Prik de aubergine in met een vork, verpak in huishoudfolie en gaar gedurende een vijftal minuten in een microgolf op de hoogste stand.
• Controleer of de aubergine gaar is. Gaar ze desnoods wat verder in de microgolf (hangt van toestel tot toestel af).
• Laat de aubergine afkoelen in de koelkast.
• Snij in plakjes.
• Breng de resterende ingrediënten aan de kook voor de lak.
• Leg de aubergines in de lak en kook verder in een stroop die rond de aubergines plakt.
• snij ui en look fijn.
• Gaar in olijfolie tot ze zacht zijn.
• Voeg de ingeblikte tomaten, ketchup en rode wijnazijn toe.
• Reduceer alles op een zacht vuur tot een dikke compote.
• Roer deze massa door een aardappelzeef.
• Breng op smaak met peper en zout.
• grill de pladijs kort op de BBQ.
• Leg de gegrilde pladijs op een vuurvaste schotel met grofgehakte sjalot, kerstomaat, look en lente-ui.
• Voeg takjes tijm en olijfolie toe en laat verder zacht garen op de bbq. (een bbq met deksel is ideaal omdat zo de aroma’s beter tot hun recht gaan komen).
• Serveer aan tafel in aparte schalen.
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u hiermee instemt.VerbergLees meer