• 4 gestroopte tongscharren van ongeveer 300 g elk
• 200 g zeekraal
• 3 hardgekookte eierdooiers
• 1 grote ui
• 3 eetlepels fijngehakt bieslook
• 3,5 dl mayonaise
• boter
• peper en zout
Bereiding
• Plet voor de tartaarsaus de hardgekookte eierdooiers fijn met een vork. Hak de ui fijn en meng met de eierdooiers en bieslook onder de mayonaise. Kruid met peper en zout en zet koel weg.
• Maak de zeekraal schoon en blancheer 3 min. in kokend ongezouten water. Giet af en laat uitlekken.
• Bak de tongscharren net gaar in een ruime hoeveelheid boter, ongeveer 6 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.
• Serveer de tongscharren met de geblancheerde zeekraal en de tartaarsaus. Lekker met frieten of gekookte aardappelen.
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u hiermee instemt.VerbergLees meer