• 2 rode Spaanse pepers, in dunne reepjes gesneden
• 10 radijsjes, doormidden gesneden
• 12 zwart olijven
• 12 ansjovisfilets
• 20 kappertjes
• 3 eetlepels olijfolie
• 1 theelepel Dijon mosterd
• 1 eetlepel rode wijnazijn
• Zout en zwarte peper
Bereiding
• Verwarm een grillpan voor tot deze zeer heet is
• Bestrijk de tonijn aan beide kanten licht in met een beetje olijfolie.
• Grill ze aan elke kant 1,5 minuut.
• Laat ze 5 minuten rusten en snijd ze in plakjes van 0,5 cm.
• Kook de kwarteleitjes 4 minuten en laat ze schrikken en afkoelen in koud water. Pel ze.
• Kook de sperziebonen 3 minuten in een pan met licht gezouten kokend water.
• Spoel ze af in koud water.
• Kook de aardappeltjes in circa 15 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen.
• Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe.
• Schik de bonen als een bedje op de bodem van een grote, ondiepe schaal.
• Schep ze om met een deel van de dressing.
• Voeg de kerstomaatjes, de Spaanse peper, radijsjes, aardappeltjes, olijven en ansjovis toe.
• Voeg de gepelde kwarteleitjes toe, strooi de kappertjes erover en schik de plakjes tonijn erop.
• Sprenkel de rest van de dressing over de salade en strooi het basilicum of de kervel erover.
Deze website maakt gebruik van cookies om uw surfervaring te verbeteren. Als u doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat u hiermee instemt.VerbergLees meer