CORDON BLEU VAN WIJTING MET RODE BIETENSLA EN MIERIKSWORTELSAUS

4 personen
 
 
Ingrediënten
 WIJTING CORDON BLEU
•  8 wijtingfilets zonder vel (500g)
•  1 bolletje mozzarella
•  2 eetlepels bloem
•  2 losgeklopte eieren
•  4 eetlepels Panko (Japans broodkruim)
•  peper en zout
RODE BIETENSLA
•  500g rode biet voorgekookt
•  1 eetlepel balsamico-azijn
•  2 eetlepels olijfolie
•  2 eetlepels kappertje
MIERIKSWORTELSAUS
•  2 eetlepels mierikswortelcrème
•  1 eetlepel honing
•  4 eetlepels zure room
AFWERKING
•  boter en olie om in te bakken
•  200g rucola
 
Bereiding

wijting cordon bleu

Snijd de mozzarella in 8 plakjes. Leg vier van de acht visfilets op een proper werkvlak. Kruid met peper en zout en verdeel de mozzarella over de filets. Leg er een tweede filet bovenop. Steek vast met houten of metalen prikkers. Wentel de vis eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en als laatste door de Panko. Bewaar koel.

rode bietensla

Snijd de rode biet in hapklare blokjes, meng met de balsamicoazijn en de olijfolie. Kruid met peper en zout, roer om, voeg de kappertjes toe en laat even marineren.

mierikswortelsaus

Meng de mierikswortel met de honing en zure room, kruid af met peper en zout.

afwerking

Smelt ruim boter en olie in een diepe pan. Bak de cordon bleu aan beide kanten goudbruin. Serveer met rucola, rode bietensla en mierikswortelsaus.