WIJTING MET PITTIGE PASTA VONGOLE

4 personen
 
 
Ingrediënten
•  600g wijtingfilets
•  400g spaghetti
•  30g amandelschilfers, geroosterd
•  4 eetlepels gehakte koriander
•  peper en zout
•  500g venusschelpen
•  1 sjalotje, fijngesneden
•  1 knoflookteentje, fijngesneden
•  1 à 2 chilipepertjes in ringetjes, zonder zaadjes
•  snuifje kurkuma
•  200 ml droge witte wijn
•  4 eetlepels olijfolie
 
Bereiding

Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Vongole: Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit de sjalot, knoflook en chilipepertjes. Voeg de schelpjes toe en bak ze tot ze opengaan. Kruid met een snuifje kurkuma, peper en zout. Blus met de witte wijn en meng er de spaghetti door.

Verhit in een pan olijfolie en bak de wijtingfilets kort gaar. Kruid met peper en zout. Strooi er de geroosterde amandelschilfers over.

Schik de pittige pasta vongole in diepe borden. Verdeel de wijtingfilets en amandelschilfers erover. Werk af met koriander.