Wijting: vis van het jaar 2019!

Wijting: vis van het jaar 2019!

Wijting, de ster van de Noordzee en een Franse delicatesse…

Bij ons is deze Noordzeevis minder bekend, maar onze zuiderburen prijzen hem als een echte delicatesse.

Wijting is een lekker en goedkoop alternatief voor kabeljauw. Het visvlees is mager, zeer licht verteerbaar en heeft een fijne smaak.

TIPS & TRICKS

Wijting bakken in de pan

Wil je wijting bakken? Koop filets mét vel. Het visvlees heeft een zachte textuur. Het vel houdt de malse filets mooi bij elkaar bij het omdraaien in de pan. Wijtingfilet bakken doe je op de velkant. Hier geldt het principe van kort en krachtig garen. Een filet bak je twee minuten aan elke kant.

Wijtingflets stomen

Je kan wijtingfilets stomen in de stoomoven of een stoommandje, gezond én lekker!

Wijting in de oven

Wijtingfilet in de oven = culinair toppertje! Leg de wijtingfilets of de wijting in z’n geheel in een ingevette ovenschotel en laat de oven z’n werk doen. Of verwerk de filets in een ovenschotel met groenten naar keuze. Snel en gemakkelijk!

Wijting frituren

Wil je zelf fishsticks maken? Wijtingfilet is ideaal! Kinderen en vis zijn niet altijd de beste maatjes. Met deze vis kunnen ze toch de smaak te pakken krijgen!