Zeetong – Vis van het jaar 2014

De zeetong werd uitgekozen als vis van het jaar 2014. Het is al de 26ste keer dat de Vlaamse visserijsector en de Vlam deze verkiezing houdt. De bedoeling van deze verkiezing is om de versmarkt zowel bij u thuis als op restaurant een extra duwtje in de rug te geven.

Dit jaar is de keuze dus gevallen op de zeetong, op economisch vlak onze allerbelangrijkste vis met een waarde van 42 procent. Na de pladijs is het ook de meest aangevoerde vis uit onze wateren. De tong is een vis die op een duurzame manier aan boord gehaald wordt. Door wat aanpassingen aan hun vistuig hebben de vissers de bijvangsten drastisch kunnen verminderen. Daarnaast is er nagedacht over het brandstofverbruik en de impact op de bodem. De visvangst op noordzeetong is m.a.w. een schoolvoorbeeld voor duurzame visserij.

De Noordzeetong behoeft eigenlijk op culinair vlak geen introductie. Zijn stevig visvlees, dat bijzonder zacht en sappig in de mond ligt valt uiteraard in de smaak bij menig visliefhebber. Het is ook nog eens een veelzijdige vis, daar hij op tal van wijzen bereid kan worden: bakken, grillen, stomen, pocheren, … Bij Vandermaesen kan u hem op zijn geheel bestellen of gefileerd.

 

Maand ZEETONG

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*